logo
Autentificare   

Autentificare clienti

Expertize contabile judiciare

 

Expertiza este o cercetare temeinică, cu caracter tehnic, făcută de un expert, specialist de mare clasă, într-un anumit domeniu.

 

Expertiza contabilă este o activitate depusă de un personal autorizat de lege pentru reconstruirea realităţii unei operaţii de natura economică si/sau financiară, pe baza cercetarii documentelor, datelor si informaţiilor contabile.

Expertize contabile judiciare
 

 

De ce externalizarea salarizării ?

 

Expertizele contabile judiciare sunt reglementate de Codul de procedură civilă, Codul de procedură Penală precum şi de alte legi organice.

Ele pot fi :

 • Expertize contabile civile (dispuse sau acceptate în rezolvarea litigiilor civile);
 • Expertize contabile penale (dispuse sau acceptate in rezolvarea unor aspecte civile atasate litigiilor penale);
 • Expertize contabile comerciale (dispuse sau acceptate in rezolvarea litigiilor comerciale);
 • Expertize contabile fiscale (dispuse sau acceptate in rezolvarea litigiilor fiscale);
 • Alte categorii de expertize contabile judiciare (daca sunteti in pozitia de a le cere) sau extrajudiciare (solicitate in particular de dumneavoastra ca persoana fizica sau juridica).

Expertizele contabile judiciare au ca obiect cercetarea unor fapte şi situaţii de natură economico-financiară.

Ele cuprind în sferele lor de acţiune activitatea economica a unui agent economic pentru problemele si obiectivele stabilite de organul judiciar; cercetează situaţiile şi împrejurarile de fapt, pe baza informaţiilor furnizate de evidenţa economică şi a suporţilor lor materiali.

Ele interpretează datele de evidenţă şi furnizează opinii cu privire la problemele investigate pe baza legilor şi a actelor normative care reglementează domeniul de activitate respectiv. In final, ele elaboreaza concluzii pe baza constatarilor facute, care servesc ca mijloc de proba pentru organul judiciar care a dispus efectuarea expertizei.

În concluzie, principalele trăsături caracteristice care particularizează expertizele contabile judiciare sunt :

 • Sunt mijloace de proba in justitie care intervin numai atunci cind organele judiciare le considera necesare pentru elucidarea cauzelor in curs de anchetare sau judecare;
 • Sunt activitatile prin care organele judiciare primesc informatii de natura economico-financiara cu scopul de a stabili adevarul necesar solutionarii temeinice si legale a cauzelor privind faptele cercetate si anchetate sau judecate;
 • Se limitează la cercetarea problemelor cu caracter economic si financiar indicate de organele judiciare;
 • Au competenţa de examinare a documentelor si evidentelor tehnico-operative si contabile necesare pentru lamurirea obiectivelor stabilite de organele judiciare;
 • Confirma sau infirma constatarile controlului cu privire la pagube, abateri, deficiente, lipsuri etc.;
 • Intervin ca probe administrata de organele de urmarire penala si de judecata, in vederea convingerii asupra realitatii si asupra conditiilor aparitiei pagubei, deficientei, abaterii.

Toate aceste expertize vor fi făcute numai în cadrul legal, procedural sau profesional !

 

Serviciu neinclus

calendar evenimente
CECCAR
ceccar
contract1
contract2
contract3
fac
twit