logo
Autentificare   

Autentificare clienti

Restructurări

 

Restructurarea companiilor este o soluţie modernă pentru anticiparea şi gestionarea schimbării. Aceasta abordează simultan chestiuni economice, sociale şi de mediu, adesea într-un context transnaţional. În ultimii ani, restructurarea companiilor a devenit o trăsătură distinctivă a peisajului economic romanesc.

 

În mediul de afaceri romanesc, a devenit o practică atât pentru societăţile comerciale autohtone cât şi pentru companiile multinationale sa treacă prin procese de reorganizare şi să se angreneze în fuziuni si achiziţii.

Restructurari
 

 

Ce înseamnă restructurarea unei companii ?

 

Ca răspuns la noua tendinţă a climatului de afaceri, am dezvoltat o linie de servicii de consultanţă axată pe reorganizări corporatiste, concentrându-ne pe restructurări fiscale şi due diligence fiscal, cu scopul de a oferi clientilor noştri consultanţă cu privire la cele mai eficiente strategii, nu numai pentru a diminua costurile fiscale asociate unui astfel de proces de reorganizare, ci şi pentru a reduce riscul unor potenţiale dispute viitoare cu autorităţile fiscale române.

Restructurarea companiilor este o soluţie modernă pentru anticiparea şi gestionarea schimbării. Aceasta abordează simultan chestiuni economice, sociale şi de mediu, adesea într-un context transnaţional. În ultimii ani, restructurarea companiilor a devenit o trăsătură distinctivă a peisajului economic romanesc.

Astăzi, întreprinderile trebuie să se adapteze continuu, în funcţie de tendinţele şi presiunile pieţei, pentru a-şi păstra avantajul concurenţial. Reducerea mărimii întreprinderii, externalizarea şi concedierile fac parte dintre reacţiile tradiţionale în faţa unui climat economic fragil şi a incertitudinilor.

Abordările mai recente includ şi opţiuni novatoare, cum sunt concediile de formare profesională, schemele de împărţire a unui loc de muncă (job-sharing) sau munca la distanţă.

Iniţial conceptul de strategie de restructurare a fost greu acceptat şi impus într-o economie aflatã în puternică criză, cu timpul însă, strategia de restructurare a devenit o strategie de supravieţuire.Strategia de restructurare se axează asupra reorientării şi/sau redimensionării parţiale sau integrale a activităţilor firmei în vederea asigurării premiselor supravieţuirii şi rentabilităţii sale; implică schimbări de esenţã în activitãţile de producţie şi manageriale, adesea dificil de realizat şi suportat de cãtre salariaţi.

Etapele pe care le parcurgem vor fi :

  • Analiza diagnostic a firmei;
  • Pregătirea programelor de restructurare pe termen scurt, mediu şi lung;
  • Aplicarea programelor;
  • Monitorizarea şi evaluarea performanţelor de restructurare.

 

Echipa noastră a acumulat o experienţă semnificativă în consilierea Clienţilor într-o mare varietate de tranzacţii, inclusiv reorganizari corporatiste, fuziuni si achizitii, etc..

Specialiştii noştri au dezvoltat şi optimizat structuri tranzacţionale bazându-se pe o experienţă vastă, o cunoaştere profundă a sistemului fiscal românesc şi a vehiculelor investiţionale deja consacrate.

Oferim o gamă completă de servicii de due diligence fiscal, restructurare fiscală în perioada pre-achizitie precum şi servicii de consultanţă fiscală de restructurare pre- şi post-achiziţie.

 

 

calendar evenimente
CECCAR
ceccar
contract1
contract2
contract3
fac
twit