logo
Autentificare   

Autentificare clienti

Cât costă o contabilitate ?

 

Toţi din acest domeniu o ştim: de puţine ori am reuşit să evităm răspunsul la întrebarea referitoare la costurile contabilităţii lunare, la prima întâlnire cu un potenţial client.

Fie că discuţia începe cu întrebarea directă a clientului : „Mie să-mi spuneţi cât mă costă !”, fie că la finalul întâlnirii acesta solicită un ”onorariu estimativ”, dilema e întotdeauna aceeaşi.

cat costa contabilitatea
 

Nu este uşor să soliciţi un onorariu, înainte de a evalua măcar complexitatea şi volumul activităţii potenţialului client. Pentru a câştiga clienţi, unii contabili practică strategia unor onorarii iniţiale foarte mici, care se dublează sau se triplează după prima lună, deşi activitatea clientului nu a crescut deloc. Alţii solicită de la bun inceput un onorariu care să acopere cu vârf şi îndesat orele de lucru, cu riscul de a-şi pierde clientul potenţial.

Ştiu că atunci când îţi faci cunoscut onorariul, întreprinzătorul român aflat la inceput se întrebă în sinea sa : De unde să mai scot bani şi pentru contabilitate, la care nici nu mă gandisem până acum?”.

În acelaşi timp, managerul unei multinaţionale se gândeşte imediat dacă poate să înghesuie costurile alocate serviciilor contabile în bugetul deja aprobat de la “centru”.

De aceea, prefer ca la prima întâlnire să răspund cu o întrebare: Nu vreţi să ştiţi, pentru început, cât v-ar costa dacă nu veţi avea o contabilitate ?"

Să nu aveţi o contabilitate ţinută ca la carte şi la zi poate implica :

  • Imposibilitatea de a furniza în timp util situaţii financiare clare şi documente contabile corecte terţelor părţi interesate: autoritaţile statului, bănci şi alte organisme financiare, societăţi de leasing, parteneri de afaceri, investitori, etc;
  • Riscul de a fi sancţionat de către organismele de control cu amenzi care încep de la 500 RON şi pot ajunge până la 30.000 RON sau procent din sumele nedeclarate;
  • Alterarea reputaţiei companiei, datorită publicităţii negative generate de sancţiunile fiscale;
  • Creearea unei imagini neprofesionale în faţa clienţilor şi furnizorilor;
  • Imposibilitatea de a analiza eficienţa afacerii, în lipsa unor situaţii contabile reale;
  • Pierdere de timp şi bani, pentru repetarea procesului de selecţie a contabilului.

După această expunere, primim de obicei, votul de încredere al potenţialului Client şi mai ales dreptul de a face o evaluare a activităţii sale, care să ne permită să răspundem cât mai exact la întrebarea uşor reformulată: Care este onorariul pentru serviciul de contabilitate?.

Interesat ? Vrei să vezi tarifele orientative ?


Le poţi consulta AICI !
calendar evenimente
CECCAR
ceccar
contract1
contract2
contract3
fac
twit